Du har 0 varer for totalt 0,00 kroner
i handlevogna

VILT OG VAKKERT VESTLAND

VILT OG VAKKERT VESTLAND Forfatter(e): Olav Grinde/ Per Eide (foto)
ISBN nummer: 9788290823585
Pris: kr 398,00
Språk: Bokmål
Format: Innbundet, 23x32 cm
Sider: 191
Utgitt: revidert i 2008
Nivå: Voksen
Emner: Vestlandet, natur, kultur, Norsk natur, reiseliv.

 

VILT OG VAKKERT VESTLAND

Praktbok om Vestlandet, illustrert med over 300 fotografier av høy kvalitet. Boken tegner et rikt bilde av Vestlandets mektige natur og frodige kultur. Med sin inngående kjennskap til det vestlandske beskriver forfatteren et stykke Norge mange vil begeistres over.

Vilt & vakkert Vestland
er en hyllest til det vestlandske særpreg, i ord og bilder. Boken er en enestående oppdagelsesferd gjennom et variert landskap og en mangesidig kulturarv.

Som en av Norges fremste fotografer, har Per Eide utgitt et 30-talls bøker.
Etter å ha reist Vestlandet på kryss og tvers i to tiår, var det på tide med et bok om det som står hans hjerte aller nærmest.

Vilt & vakkert Vestland inneholder over 300 fotografier, fra Åna-Sira i sør til Veidholmen i nord. I tre år har Per Eide reist mer enn 50 000 km, forlatt riksveiene og kjørt fjellveier og skogsveier til den siste grind, utforsket de fire vestlands­fylkene fra dype undervannskløfter til de høyeste tinder.
Opplevelsen av Vestlandet forsterkes av forfatter Olav Grinde sine velformulerte tekster. Han tar tak i fortellende detaljer for å belyse en større sammenheng på en måte som vil overraske lesere selv med inngående kjennskap til enkeltemner.

Seksti temaer spenner fra fjordenes tilblivelse og det varierte fuglelivet, til regntøyets historie og moderne veiutbygging. Man utforsker forblåste øyer og grøderike fjorder, langstrakte Jærstrender og eldgamle isbreer, værslitte setervegger og bergensk brostein. Oljeplattformene og hurtigbåtene hører like mye med som stavkirker og vikingskip. Vi skuer over skulderen til en felemaker, ser Vestlandet gjennom øynene til kunstmalere fra J.C. Dahl til Ørnulf Opdahl og betrakter landskapets påvirkning på tonekunstnere som Edvard Grieg og Fartein Valen.

Dette er ikke en bok først og fremst for turister, men for alle med kjærlighet til Vestlandet og som vet å verdsette landskapet og kulturarven.

Jeg er overbevist om at man kan reise hele livet på Vestlandet og alltid oppdage noe nytt, sier Per Eide.

Vilt & vakkert Vestland er en bok som inviterer til større våkenhet om det som omgir oss. Den foreligger på både norsk og engelsk (The magic of fjord Norway), men engelsk versjon er nå utsolgt.

 
Publiseringsløsning fra IDLmedia AS