Du har 0 varer for totalt 0,00 kroner
i handlevogna

Juleevangeliet

Juleevangeliet Forfatter(e): Notto R. Thelle. Kalligrafi: Helene Jenssen /Julia Vance
ISBN nummer: 978 82 92496 978
Pris: kr 249,00
Språk: Bokmål
Format: 15 x 25 cm
Sider: 96
Utgitt: 2011
Nivå: voksen
Emner: Selve juleevangeliet. Betraktninger av Notto R. Thelle. Vakkert kalligrafert.

Boken presenterer Juleevangeliet i vakkert kalligrafert og illustrert utgave med etterfølgende reflekterende tekster av Notto Thelle.

Det vakreste som er skrevet
«Beretningen om Jesu fødsel er det vakreste som er skrevet,» sa den svenske dikteren Pär Lagerkvist i en samtale med Jakob Weidemann en sen nattetime i Roma.
Juleevangeliet er et kulturelt felleseie – man behøver ikke å ha en tro for å verdsette styrken og skjønnheten i beretningen. Den enkelte har frihet til å lese den på sin måte, og selv kirken rommer et mangfold av tolkninger.
Det kan bli sentimentalt kliss. Det kan bli så vakkert at man glemmer de brutale realitetene. Derfor er fortellingen så viktig. Den minner oss om at også Jesus ble født med smerte: en mor med veer og blod og melkespreng, en far som forstod at barnet var truet, og et barn som skulle bli et motsigelsens tegn. Det er kanskje nettopp spenningen mellom skjønnhet og brutal realisme som gjør at fortellingen fremdeles fascinerer og vekker undring.
Notto Thelles betraktning er inspirert av denne dobbeltheten: idyllen og realismen, historiske realiteter og undringens videre fabulering. «Tenk om det er sant!»

Et smykke i julen

To av Norges fremste kalligrafer Helene Jenssen og Julia Vance har kalligrafert og illustrert selve fortellingen, som strekker seg over 16 sider. Alt er trykket i gull, ultramarint og rødt.
Slik fremstår Juleevangeliet som et smykke, egnet til å ligge fremme gjennom hele adventstiden og julehøytiden.

Historie og mysterium

Boken gir innsikt i den kontekst og sammenheng som Juleevangeliet er skrevet inn i, der både historiske fakta og mysteriet blir vektlagt. Her handler det ikke om lettvinte påstander, men å gi leseren en bakgrunn for egne refleksjoner: Hvem var egentlig dette gåtefulle barnet som ble født i en stall og endte med å dele historien i to: før og etter?  

Notto Thelle er professor i teologi ved Universitetet i Oslo. Thelle er kjent for sin åpne og lettfattelige, men samtidig godt faglige forankrede artikler og bøker. Han har blant annet arbeidet 16 års i Japan, noe som har gitt en god evne til å betrakte vår kultur fra litt avstand.
Open publication - Free publishing - More engler
 
Publiseringsløsning fra IDLmedia AS